Colca_Thumb_electrisch_vervoer

Europese masterclass & specialistische modules EV

  

Worden laadpalen niet binnen de kortste keren overbodig door inductief laden in de weg of door de opkomst van waterstof? Wat voor kansen bieden elektrische auto’s voor ondernemers, gemeentes of Nederland in internationaal verband? Wat hebben deze energievreters voor effect op het elektriciteitsnetwerk? Op deze en meer vragen geven de masterclasses elektrisch vervoer (EV) antwoord.

De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland ondersteunt namelijk ook de komende twee jaar masterclasses elektrisch vervoer. Naast de reguliere editie voor een Nederlandse doelgroep ontwikkelt Dutch-INCERT in samenwerking met de climate-KIC een meerdaagse masterclass voor beleidsmedewerkers van middelgrote Europese steden. De climate-KIC is het grootste publiek-private innovatie-initiatief in Europa op het gebied van klimaatverandering, en wordt ondersteund door de Europese Commissie.

Colca nam het initiatief voor de Europese en Nederlandse masterclasses, schreef de subsidie-aanvraag en voert het projectmanagement nu uit in opdracht van Dutch-INCERT. Naast de masterclasses ontwikkelen Dutch INCERT en Colca ook specialistische elektrischvervoermodules voor specifieke doelgroepen, zoals wethouders van gemeenten. Toonaangevende experts van kennisinstellingen, advieskantoren en overheden verzorgen de losse modules en de masterclasses.